Faceţi cunoştinţă cu văcuţele noastre Jersey

Văcuţele noastre Jersey pasc în aer liber pe pajiştile cu iarbă verde, proaspătă, din zona Flămânzi – Câmpeni. Ele sunt libere pe tot parcursul anului şi petrec cea mai mare parte a lunilor de primăvară, vară şi începutul toamnei la păşune.

În timpul lunilor de iarnă văcuțele primesc o rație specială de siloz de porumb, fân de lucernă, șrot de rapiţă, șrot de soia, porumb măcinat, triticale și multe alte bunătăți care sunt toate amestecate într-o mașină mare, ca un malaxor de alimente (remorcă tehnologică).

Toate văcuţele noastre Jersey sunt înregistrate în registrul genealogic, au certificat de origine şi pedigree.
Știați că? Fiecare nas de vacuţă este unic şi, la fel ca amprentele umane, nici una nu e la fel.

Știm că văcuţele fericite produc mai mult lapte, astfel încât ale noastre au propriile lor saltele de latex pentru a dormi pe spate și pentru a le menține relaxate! În medie, o văcuţă Jersey produce 144 de porții de lapte în fiecare zi. Văcuţele Jersey au o amprentă de carbon cu 20% mai mică decât alte vaci.

Dacă o văcuţă este bolnavă, ea este uneori tratată cu antibiotice. Văcuţa bolnavă aflată sub orice tratament se mulge separat, iar laptele nu se va valorifica pentru consum uman până când antibioticele sunt eliminate din sistemului ei.

Ne iubim văcuţele Jersey! 🙂